Crònica del Top 4 del Aleví femení Expert

Entrada compartida per Club Handbol Sant Joan Despí

El cap de setmana passat (11 i 12 de maig), les alevines de l’expert de Sant Joan van participar en el Top 4 que es va celebrar a les poblacions de Sant Esteve i Santa Maria de Palautordera.

 El primer partit el van disputar dissabte a les 19 h amb les homòlogues de Sant Esteve.

 L’enfrontament va començar amb molt intensitat per part dels dos equips i es va saldar amb un ajustat 9 a 8 a favor dels locals, que van ser una mica més ràpids, a pesar de la gran efectivitat de les de Sant Joan en atac i en defensa.

 Al segon quart, amb un guió semblant al del primer, però en el cas de les nostres jugadores, menys encert a l’hora de llançar a porteria i més dificultat per fer bones jugades, i en el cas de les rivals, molta lluita, rapidesa i punteria, Sant Esteve va tornar a guanyar, en aquest cas 8 a 6.

 A la tercera part, els dos equips van obrir més el joc i hi va haver més passades; l’autoria dels gols es va repartir més que en els quarts anteriors. Tot i el 10 a 5 que va quedar al marcador, novament favorable a les de Sant Esteve, la nostra portera va fer una actuació brillant que va impedir que la diferència fos més elevada.

 L’últim quart podria haver estat el més memorable de la semifinal. Tot i que el partit ja estava sentenciat, les santjoanenques van sortir a donar-ho tot, amb una bona defensa i un millor atac en els primers cinc minuts. L’àrbitre, però, ens va assenyalar una defensa en zona que en realitat no ho era, i en canvi no va marcar l’atac en zona del rival. El nostre tècnic va protestar, i això li va suposar una expulsió de dos minuts. El penal consegüent a la decisió arbitral i el sentiment d’injustícia que va envair el nostre equip van acabar desequilibrant emocionalment l’últim temps a favor dels locals (7-3). Les ganes de guanyar si més no aquesta part es van estavellar contra la paret.

 En el partit anterior entre Santa Maria i Granollers, els locals s’havien endut la victòria, de manera que a les de l’HSJD l’endemà haurien de lluitar pel tercer lloc davant les de la capital del Vallès Oriental.

Diumenge, a les 17 h, les de Sant Joan es van trobar amb un Granollers molt combatiu, sabedor que calia parar com fos les del Baix Llobregat.

En un partit sense gaires gols (1-3, 3-3, 5-3, 5-6), el rival, que comptava, d’una banda, amb dues jugadores que s’associaven molt bé (l’una amb molta potència i l’altra amb molta velocitat i punteria), i de l’altra, amb una portera espectacular, va aplicar a les nostres noies un marcatge ferri que va impedir que despleguessin el seu joc i sacsegessin el marcador com de costum. Amb aquests ingredients en contra, l’allioli de les santjoanenques havia de quedar deixatat per força, però en lloc de caure en el desànim, no van parar de lluitar per intentar fer el seu joc i van tenir en tot moment a ratlla les granollerines, que es van endur el matx pels pèls.

 Si en el partit de dissabte es va veure que les alevines de l’HSJD encara poden ser més ràpides, en el de diumenge van demostrar que han après a jugar col·laborativament sota pressió. Equips com el Granollers fan que t’hagis d’associar al màxim per poder superar-los amb eficàcia golejadora. Potser caldria treballar més el tema dels extrems. Si diumenge el joc s’hagués desplegat més per les bandes, s’haurien obert espais, el marge de maniobra hauria augmentat i, amb el permís de la portera contrària, s’haurien fet més gols. De fet, alguns van venir d’un dels costats.

 En fi, detallats a part, la veritat és que a les expert de Sant Joan no se’ls pot retreure res d’aquest cap de setmana. Han lluitat com mai, ho han deixar tot al camp (eh, l’afició també!!!), i se les ha de felicitar. I també per l’any que deixen enrere. No oblidem que a la lliga han quedat segones. El foc lent, com diem sempre, ha fet la seva feina.

 Ara, amb la il·lusió que encomana una temporada tan brillant, toca seguir progressant i xalant en una nova categoria. Bravo, noies!!!

Ajuntament de Sant Joan Despí
Camí del Mig, 9
08970 Sant Joan Despí
Tel. 93 480 60 00

Àrea de Serveis a la Persona
Av. Barcelona, 41
08970 Sant Joan Despí
Tel. 93 477 00 51

© 2020 Despientitats · Portal d'Entitats de Sant Joan Despí